Wanneer moet je je ruitenwissers vervangen? Vijf tips van onze experts op het gebied van automotive

23 oktober 2019

96 procent van de Nederlanders vervangt zijn ruitenwissers te laat, zo bleek onlangs uit een onderzoek van BOVAG. Met als gevolg: onveilige verkeerssituaties. Maar hoe weet je wanneer je ruitenwisser aan vervanging toe is?

 

Ruitenwissers bestaan uit kunststof en rubber onderdelen. ITB produceert jaarlijks miljoenen kunststof ruitenwisseronderdelen geproduceerd op hun locatie in Mexico. Het rubber op de ruitenwissers slijt het snelst. Het advies is om ruitenwissers om de twaalf tot vijftien maanden te vervangen. De beste tijd om dit te doen is net na de winter, omdat de winterse omstandigheden vooral moeilijk zijn voor de ruitenwissers. Wacht dus niet te lang.

Waar moet je op letten bij het vervangen van je ruitenwissers?

1. Controleer jaarlijks de status van de rubbers. Ze hebben vooral te lijden onder kou, sneeuw en ijs. Daardoor ontstaan vaak beschadigingen, zoals gaatjes of scheurtjes.
2. Verbetert het zicht niet na het gebruik van de ruitenwissers, bijvoorbeeld omdat er een waas achterblijft? Dan zijn ze waarschijnlijk aan vervanging toe.
3. Maakt de ruitenwisser de ruit niet geheel schoon na een paar keer vegen? Blijven er strepen achter? Laat ze dan nakijken.
4. Hoor je een piepend geluid? Ook dat kan een teken van slijtage zijn.
5. Twijfel je of je ruitenwissers aan vervanging toe zijn? Laat ze dan controleren door een expert bij een autogarage.

Partner in kunststof en elektronica

Naast ruitenwissers ontwikkelt, produceert en levert ITB een scala aan kunststof producten voor diverse klanten. Je kunt bij ons terecht voor onder meer spuitgietenmetal injection mouldingassemblage en electronic manufacturing services. Op zoek naar een duurzaam partnership? Neem vrijblijvend contact met ons op.