Stamping

Productie van metalen onderdelen in eigen huis

Stamping, een uiterst nauwkeurig en snel productieproces. Ons voornaamste gereedschap? De volg-snij-buigstempels! In een geautomatiseerd proces buigen en snijden zij de gewenste vorm uit coils. Onze persmachines hebben een slagkracht van 80 ton en kunnen, afhankelijk van de stempel, 250 slagen per minuut aan. Dat is dus 15.000 slagen per uur! Hierdoor kent stamping een ongekend snelle productiecyclus en is stamping een geschikte techniek om grote hoeveelheden te produceren. Nog een voordeel van stamping bij ITB Group: onze stempels hebben een hoge nauwkeurigheid en een lange standtijd. Ze gaan dus lang mee.

Metaalproductie met constante kwaliteit

Bevat je product metalen onderdelen? Dan produceren wij deze in huis onze eigen stampingafdeling bij ITB Boxtel. De machines die we gebruiken voor stamping kunnen buigen en snijden. De grote uitdaging zit in het materiaal. De diktes van het metaal en de chemische samenstelling kunnen de vorm van het product beïnvloeden. Door te kiezen voor leveranciers die een constante kwaliteit in messing , roestvrij staal en corrosiebestendig behandeld staal leveren, garanderen wij de precisie in gestanste producten voor jou als klant. Dit doen we onder meer voor de industrieën automotive en elektronica.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van stamping? Of vragen over onze stempels? Wij vertellen je er alles over!

Metal stamping machine

Metal stamping product