Spuitgieten

Nauwkeurig spuitgieten voor de beste kwaliteit

Spuitgieten is onze corebusiness. ITB heeft een extreem hoge productiecapability: een productie van 150 miljoen kunststof producten is dankzij goede processen niet uitzonderlijk. Maar er is meer. Zo denken we mee over productdesign, zorgen we dat de time to market, de doorlooptijd, van ontwikkeling tot productie kort is en zijn we verantwoordelijk voor de assemblage. En altijd mag de klant de beste kwaliteit verwachten: ons oog voor detail is namelijk uitstekend. We spuitgieten kunststof dan ook tot op soms minder dan de honderdste millimeter nauwkeurig.

Volledig geautomatiseerd spuitgieten

Ons productieproces is compleet computergestuurd. En omdat we machines hebben met een, twee of drie componenten, kunnen we meerdere plastics tegelijkertijd verwerken in één proces. Camera’s in de proceslijnen zorgen dat we productiefouten al in een vroeg stadium signaleren en kunnen corrigeren.

Daarom kies je voor kunststof spuitgieten bij ITB

We lopen voorop op het gebied van health(care), automotive, consumentenelektronica en connectors. Grote spelers in deze markten kiezen voor onze expertise op het gebied van spuitgieten vanwege:

 

• Hoogwaardige kwaliteit, gewaarborgd door diverse ISO-certificeringen
• Onze eigen toolshop waarin we zelf de meest complexe matrijzen maken
• Grote nauwkeurigheid: op 1 miljoen producten hebben maximaal 10 producten een afwijking, wat neerkomt op een zeer laag PPM-niveau.
• One-stop-shoppingmodel: wij denken mee van productontwikkeling tot productie
• Global footprint en competitieve prijzen door productie in Nederland, Tsjechië en Mexico
• 100% toegewijd en 24/7 bereikbaar

Spuitgietmachine in de productiehal in Tsjechië

Spuitgietmachine in Boxtel

Onze specialismen

ITB is gespecialiseerd in complexe producten die gespuitgiet worden met matrijzen met meerdere holtes. Onze machines zijn hierop aangepast. Ze hebben een maximaal geprojecteerd oppervlak van A3-formaat en een sluitkracht van maximaal 320 ton. Spuitgieten kunnen we op alle ITB-locaties wereldwijd. Een van onze expertises is de productie van medische artikelen. Hiervoor hebben we onze eigen moderne cleanroom.

Diverse spuitgiettechnieken

Wij verwerken nagenoeg alle thermoplasten met hun additieven. En voor bijna alle spuitgiettechnieken kun je bij ons terecht. Denk aan thin-walled spuitgieten, insert- en outsert-moulding, high precision spuitgieten, 2K en 3K spuitgieten en inline printing.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van spuitgieten? Vragen over spuitgiettechnieken? Wij vertellen je er alles over!

Cleanroom

Maintenance cleanroom