Geschiedenis

Het verhaal achter ITB
 

Fijn precisiewerk, daar blinkt ITB in uit. De allerkleinste producten rollen bij ons uit de matrijs. En zo klein als onze producten zijn, zo groot denken wij. Dat begon al in 1966, toen Kees van Dooremalen in het zuiden van Nederland een gereedschapsmakerij oprichtte met de ambitieuze naam International Tools Boxtel. Hiermee legde hij de basis voor het huidige ITB.

 

De mijlpalen in onze geschiedenis

1966 Kees van Dooremalen richt ITB op als gereedschapsmakerij.
1974 Als expert in het matrijsmaken legt ITB zich nu ook toe op spuitgieten en stansen.
1986 Ook assemblage wordt aan het dienstenpalet toegevoegd. Zo kunnen klanten rekenen op een nog completere service.
1992 De eerste buitenlandse vestiging is een feit. In het Tsjechische Kladno opent ITB Transito zijn deuren.
1995 Na bijna 30 jaar neemt Hans van Dooremalen het bedrijf over van zijn vader Kees.
1996 Met de overname van MIM-activiteiten (metal injection moulding) haalt ITB een nieuwe, unieke expertise in huis.
2001 Verhoeven Ontwerpburo wordt een dochteronderneming van ITB. Vanaf nu is het ook mogelijk om klanten te ondersteunen bij het ontwikkelen van een nieuw product.
2004 Opnieuw verlegt ITB zijn grenzen. Eindbestemming: Mexico. De nieuwe fabriek in Querétaro richt zich met name op spuitgieten voor de automotive.
2008 ITB wordt benoemd tot wereldwijde preferred supplier voor Bosch. In de jaren hierna wordt ITB meerdere malen onderscheiden met de Bosch Global Supplier Award.
2013 In Boxtel krijgt ITB een eigen cleanroom, die aan alle eisen voldoet om onder meer medische producten te produceren.
2018 Alle vestigingen zijn vanaf nu IATF 16949 gecertificeerd, wat inhoudt dat wij aan de strenge kwaliteitseisen van de automotive industry voldoen. In hetzelfde jaar wint Verhoeven Ontwerpburo de Gouden Noot, een belangrijke onderscheiding voor innovatieve ontwerpen in de verpakkingsindustrie.
2019 CEO Hans van Dooremalen verkoopt ITB aan Rompa Group, een Nederlandse kunststofspecialist met vestigingen in China, Tsjechië, Slowakije en Duitsland.

Met ons samenwerken?

1966
1982